Tulosta

Uutiset

Toimittajanaisten tasa-arvoa tutkitaan

10.03.2014 15:43
Haastattelukutsu: Suomalaisten toimittajanaisten kokemukset tasa-arvosta 1960-luvulta 2000-luvulle

Ovatko urakehitys ja palkkaus riittäviä tasa-arvon mittareita? Voisiko tasa-arvon toteutumista toimittajan ammatissa mitata jotenkin toisin? Mitä tasa-arvo ylipäätään tarkoittaa? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia tutkimushankkeessa, jossa tarkastellaan toimittajan ammattia 1960-luvulta nykypäivään.  

Hankkeeseen etsitään haastateltaviksi toimittajanaisia eri puolilta Suomea ja eri medioista. Jos kiinnostuit, ja olet työskennellyt toimittajana tai työskentelet edelleen, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse! 

Yhteydenottoja toivotaan 31.3.2014 mennessä, ja haastattelut toteutetaan kevään ja kesän 2014 aikana. Haastattelut ovat luottamuksellisia eikä haastateltaviin viitata nimillä. 

Haastattelut ovat osa suomalaisten ja ruotsalaisten toimittajanaisten tasa-arvokokemuksia vertailevaa tutkimusta, jonka arvioitu valmistumisaika on keväällä 2017. Pitkittäisaineiston pohjalta hankkeessa kehitetään myös välineitä nykytoimituksissa tehtävään tasa-arvotyöhön.

Tutkimuksesta vastaa historiantutkija, FT Heidi Kurvinen Oulun yliopistosta. Tällä hetkellä tutkimusta rahoittaa Työsuojelurahasto. 

Yhteystiedot:
Heidi Kurvinen
FT, tutkijatohtori
Historiatieteet
PL 1000
90014 Oulun yliopisto

s-posti: heidi.kurvinen@oulu.fi
puh: 0405131738 
 

Tulosta | Takaisin