Pvm: Dec 11, 2014
Otsikko: Hanne Ahosta Journalistiliiton uusi puheenjohtaja


Äänin 45-32 SAL:n puheenjohtaja Hanne Aho, 41, voitti Journalistiliiton puheenjohtajavaalissa tehtävää 8 vuotta hoitaneen Arto Niemisen. Valinta on myös historiallinen: Hanne Ahosta tulee kautta aikain ensimmäinen liittomme naispuheenjohtaja.

Ahon nelivuotinen puheenjohtajakausi alkaa 1.1.2015. Hänen ensimmäisiin suunnitelmiinsa kuuluu Journalistiliiton uudistustyö. "Liiton organisaation uudistaminen ei ole lainkaan ainoa asia joka kaipaa muutosta, myös toimintatapoja on muutettava niin, että liitto näkyy työpaikoilla. Tämän lisäksi talouden tasapainottamiseksi on priorisoitava toimintoja", Aho sanoo.  
Kevään tärkeimpiä tehtäviä on myös valmistella kansanedustajavaalien jälkeisen hallitusohjelman kirjauksia, joiden avulla voitaisiin helpottaa alamme pärjäämistä.

”Media-ala on keskellä isoja muutoksia. Toivon, että pääsemme yhdessä työnantajien ja työnantajaliittojen sekä päättäjien kanssa sellaisiin alaa helpottaviin ratkaisuihin, joiden avulla voisimme jatkossakin ylläpitää luotettavaa ja moniäänistä suomalaista mediaa”, Aho toteaa.

Hannen valinta Journalistiliiton johtoon merkitsee meille sallilaisille uuden puheenjohtajan etsintää. Varapuheenjohtaja Kaisa Kauppila hoitaa tehtävää vuosikokoukseemme 4.3.2015 saakka, jolloin SAL:n vuosikokous valitsee uuden puheenjohtajan.